Pages Navigation Menu

Het Plenkske - over restaurants en lekker eten

Buffet restaurants

Buffet restaurants

De tijd van chique restaurants, urenlang tafelen en verscheidene gangen waarbij je een groot bord met een mini-portie eten erop geserveerd krijgt, is niet definitief voorbij, ofschoon de buffet restaurants de laatste jaren enorm populair zijn geworden bij de grote massa. En dat is ook best logisch want Je kunt er doorgaans met grotere groepen terecht. Bovendien hoef je jezelf niet per se chic aan te kleden en je kunt zoveel eten als je wilt, echter binnen een bepaald tijdsbestek.

All-in

Veel van de huidige buffet restaurants hanteren een all-in beleid. Dat wil zeggen dat je voor een bepaald vooraf vastgesteld bedrag een X-aantal uren onbeperkt kunt eten en drinken. Vaak is het zo dat frisdranken, bier en wijn bij de prijs inbegrepen zijn, en dat voor sterke dranken, speciaalbieren en mixdranken dient te worden bijbetaald.

Hoe werkt het?

Wanneer je een buffet restaurant binnengaat, dien je meestal vooraf te betalen. Je spreekt met het personeel af hoe lang je van het buffet wilt genieten, betaalt het vereiste bedrag en dan krijg je een tafel toegewezen. Daarna kun je in volle vaart op je Tamaris Schoenen op het buffet afstevenen om de heerlijkste gerechten op te scheppen uit de warmhoudbakken. In vele buffet restaurants wordt het voedsel overigens ter plekke bereid. Denk maar eens aan een wok restaurant waar de geselecteerde ingrediënten pal voor je neus omgetoverd worden tot de heerlijkste maaltijden.

Aggregate