Pages Navigation Menu

Het Plenkske - over restaurants en lekker eten

Een poster van lekker eten aan de muur

Een poster van lekker eten aan de muur

Mensen zijn dol op voedsel – om het op te peuzelen natuurlijk, maar ook om er naar te kijken. Geen wonder dat er al sinds de oudheid voedsel wordt afgebeeld op schilderijen. Tegenwoordig hangen er in veel keukens en woonkamers posters met heerlijke hapjes erop. Wil je ook zo’n poster aan de muur? Bij een online posterwinkel BGA vind je ongetwijfeld een reproductie van jouw favoriete gerecht. Lees voor meer inspiratie dit artikel over eetbare kunst en kunstzinnig eten.

Stillevens met maaltijden

Eén van de soorten posters die je kan bestellen bij BGA is een reproductie van een stilleven. In de Renaissance hingen rijke kooplui graag schilderijen van een rijk gedekte tafel aan de muur, omdat die weelde en rijkdom verbeeldden. Op de eettafels van toen zien we fruit, groente, kaas en brood. En veel vlees, waaronder wilde dieren die nu niet meer gegeten worden. Nog steeds is een stilleven met fruit vaste prik bij beginnende kunstschilders.

Pop Art van voedsel

Er is veel Pop Art met voedsel. Andy Warhol is beroemd door zijn zeefdruk van blikken Campbell Soup. Daarmee wilde hij een simpel, commercieel product veranderen in kunst, zonder het onrealistisch weer te geven. Ook Tom Wesselman ging graag bij de supermarkt langs voor inspiratie, en Mel Ramos maakte schilderijen van aantrekkelijke vrouwen en smakelijk eten. Ook deze Pop Art klassiekers kan je bij nl.bgastore.be als poster bestellen.

Food Porn

Instagram-accounts met aantrekkelijke foto’s van eten kunnen op hoge aantallen volgers rekenen. En dan zijn het niet de gezonde kommetjes quinoa die de meeste likes krijgen. Mensen kijken vooral graag naar afbeeldingen van dikke hamburgers, zoete frisdrank en ander ongezonde – maar heerlijke – happen. De beste ‘food porn’ afbeeldingen zijn de foto’s van de producten die voor de menukaarten van fastfood worden gemaakt. Wist je dat er speciale stylisten zijn om voedsel zo aantrekkelijk op de foto te krijgen?!

Artistieke restaurantgerechten

Hierboven hebben we het over kunst van voedsel. Maar voedsel kan zelf ook kunst zijn. Elke restaurantchef weet hoe hij een gerecht zo mooi mogelijk op een bord presenteert om zijn eters in verrukking te brengen. Zeker haute cuisine koks maken een echte artistieke compositie van hun gerechtjes. En wat dacht je van de sushi en andere Japanse favorieten die tot op de millimeter nauwkeurig worden gerangschikt? Als je graag foto’s van prachtig eten in je huis wilt hebben, neem dan direct een kijkje bij BGA!

Aggregate