Pages Navigation Menu

Het Plenkske - over restaurants en lekker eten

Hoe gaat het restaurant van de toekomst eruit zien?

Hoe gaat het restaurant van de toekomst eruit zien?

Als restauranthouder moet je met de tijd meegaan. Zo moet je de nieuwste trends in de keuken volgen, want smaken veranderen. Een goed restaurant gaat ook betreffende het interieur mee met de tijd. Een regelmatige verandering van het interieur, hoe klein ook, zorgt ervoor dat je altijd mee bent. Maar hoe ziet je restaurant er in de nabije toekomst uit? Hoewel je nu met een refurbished Apple smartphone van mresell.nl denkt al mee met de tijd te zijn, is het realistisch, dat je restaurant over tien jaar volledig is geautomatiseerd.

Alles draait om technische mogelijkheden

Techniek speelt vandaag de dag al een belangrijk rol in het dagelijkse leven van de restauranthouder. Denk aan de betaalterminal, waarmee je gasten vele betaalmethodes aanbiedt. Dit is nog maar het begin van de geautomatiseerde toekomst. Denk je dat de aanschaf erg duur is? Je kunt via mresell.nl prachtige refurbished iPads kopen. Hiermee zet je de eerste stappen naar de toekomst. En refurbished is dan niet splinternieuw, maar wel door mresell.nl schoongemaakt en beschadigde onderdelen vervangen, net zoals de software. In gebruik werkt het apparaat als nieuw, maar is het een stuk goedkoper in aanschaf. Reken er op dat je binnen nu en enkele jaren ook met betalen via smartphone moet aanbieden.

Heb je nog personeel in dienst?

Vaak hebben restaurants een fiks tekort aan personeel. Kok, obers, barpersoneel enz. zijn allemaal functies waar je gekwalificeerd personeel voor nodig hebt. Maar het zou zomaar kunnen dat de vraag naar personeel binnen enkele jaren drastisch afneemt. Het invoeren van functionele robots zal steeds meer gemeengoed worden in de horeca. Robots die je bestelling opnemen, het eten bedienen en waarbij je kunt afrekenen. De kok heeft als hulp eigenlijk alleen nog maar enkele robothulpjes nodig. De robothulpjes kunnen ook perfect koken, er zal nooit meer iets aanbranden. De robotisering zal de grootste verandering zijn voor de horeca in de komende tien jaar.

Is deze toekomst wenselijk?

In bepaalde opzichten is dit restaurant van de toekomst een uitkomt. Bijvoorbeeld voor het enorme personeelstekort waarmee de horeca kampt. Ook zullen robots de werkzaamheden veel nauwkeuriger, gerichter en sneller uitvoeren. Dit scheelt in de efficiëntie en de kosten. Anderzijds moet je afwegen wat dit met de gastvrijheid doet. Niet iedereen zal zich in een dergelijk restaurant even prettig voelen. Er is dus nog veel te overwegen voor deze toekomst van start gaat.

Aggregate