Pages Navigation Menu

Het Plenkske - over restaurants en lekker eten

Nieuwe trend: een gezellig winterterras

Nieuwe trend: een gezellig winterterras

Een terrasje doen op een zomerse dag. Wie wordt hier niet vrolijk van? Met een verfrissende cocktail of een lekker bakje koffie even bijpraten met vrienden kan zalig zijn.

Toch kun je voortaan ook in de winter genieten van de gezelligheid van een terrasbezoek. Een van de nieuwste trends in de horeca is een winterterras. Het is een gezellig ingerichte plaats waar je ook op een koude winterdag prettig met vrienden kunt samenkomen.

Belangrijk bij een winterterras is dat er een speciale sfeer gecreëerd wordt. Dit vraagt meestal wel wat investeringen van de horecazaak. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om via Qeld.com hiervoor een bedrijfslening aan te gaan. Echt de moeite waard voor een horecaondernemer om hierin te investeren, want zo’n winterterras is echt iets bijzonders.

De inrichting

In de winter wil je op een terras natuurlijk niet zitten rillen van de kou. Daarom is terrasverwarming belangrijk. Onder zo’n warmtestraler is het heerlijk genieten van een winterse soep, een stoofpotje of een krachtige Glühwein.

Ook hout is een belangrijk element bij de inrichting van een winterterras. Dit straalt een natuurlijke winterse sfeer uit en doet denken aan de gezellige inrichting van een winterse skihut.

Op een winterterras mogen zeker geen warme dekentjes ontbreken. Wat is er immers heerlijker dan lekker op een bank te genieten van een kopje thee met een fleecedekentje om je heen.

Het aanbod

Op een winterterras kun je genieten van warme en hartige gerechten. Klassiekers zijn natuurlijk stoofpotjes en heerlijke wintersoepen. Maar er is meer. Wat dacht je van een heerlijke winterse barbecue met als toetje geroosterde marshmallows en een kop dampende verse chocolademelk met slagroom? Zeker weten dat je na een verkwikkende winterwandeling uren zult willen doorbrengen op zo’n winterterras!

Met deze nieuwste trend is een terrasje doen niet langer voorbehouden voor zonnige zomerse dagen. Genieten van de gezelligheid van een terrasje kan met deze nieuwe trend net zo goed in de winter!

Aggregate