Pages Navigation Menu

Het Plenkske - over restaurants en lekker eten

Non-alcoholische drankjes

Non-alcoholische drankjes

Steeds meer restaurants besteden aandacht aan het serveren van niet- of laag-alcoholische dranken en aperitiefjes. Alcohol wordt steeds meer gezien als een hindernis om de maximale productiviteit uit een werkdag te halen. Om het simpel te zeggen, de werkende generatie van nu wil niet meer met een kater op zijn werk verschijnen. En natuurlijk zijn er de Bob’s, zwangere vrouwen en andere mensen die om welke reden dan ook geen alcohol willen drinken.

Wil je nuchter achter je bureau kunnen zitten, de ochtend na een lekker etentje op de doordeweekse dag? Dan zijn er veel nieuwe en spannende drankjes om dat mogelijk te maken. Er zijn verschillende drankjes die wel het smaakpalet, maar niet de verdovende werking van alcoholische dranken hebben. Een paar voorbeelden zijn frisdranken met kruiden(extracten), mocktails (niet alcoholische cocktails), 0,0% bier en Radler, en bijzondere ouderwetse, vintage of buitenlandse drankjes zoals limonade van vlierbloesemsiroop, Russische dennenlimonade en fruitdranken uit het Midden-Oosten. Ook thee is een steeds normalere begeleider van bepaalde keukens.

Met al deze interessante begeleiders van een maaltijd wordt het makkelijker om het bij hoogstens één biertje te houden. Of om natuurlijk volledig bewust te gaan en 100% non-alcoholisch uit eten te gaan.

Aggregate