Pages Navigation Menu

Het Plenkske - over restaurants en lekker eten

Maak een succes van je restaurantbezoek met kinderen

Maak een succes van je restaurantbezoek met kinderen

Lekker uit eten met kinderen kan uitlopen op een geweldige avond voor het hele gezin. Of voor een flinke partij irritatie en huilen. Hoe zorg je dat kinderen én ouders een leuke tijd hebben als je naar een restaurant gaat?

Trek ze nieuwe kleding aan

Jij draagt nette kleding in een restaurant, dus waarom de kinderen niet? In merkkleding zien je kids er in elk restaurant piekfijn uit, en zo wordt elk restaurantbezoek voor hen een speciale, bijzondere belevenis.

En vaak is het toch zo dat kindermode van een merk beter oogt, mooier valt en langer meegaat dan de goedkope kleding van prijsvechters. Kijk eens op Kids Brand Store: daar zie je kindermode van een flink aantal bekende modemerken. In deze superleuke kinderkleding voelen je kids zelfs in een sterrenrestaurant helemaal op hun plek.

Laat ze het restaurant uitkiezen

Het smaakpalet van kinderen is nog niet zo ontwikkeld als dat van volwassenen. Het bekende ‘lust ik niet’ kan dan ook snel zijn kop opsteken in een restaurant met een exotisch menu. Vooral heftige kruiden, hete peper en bittere groenten vallen vaak niet in de smaak bij jonge kinderen.

Geef je kinderen regelmatig inspraak bij het kiezen van jullie volgende restaurant. En laat ze menukaarten zien, zodat ze kunnen zien dat er ook bij dat Thaise restaurant eten geserveerd wordt dat zij zullen lusten.

Kies voor een kindvriendelijk restaurant

Geen enkel jong kind heeft de spanningsboog om drie uur doodstil op een stoel te zitten eten. Het restaurantbezoek wordt voor iedereen leuker als de kleintjes tussen de gangen door stoom kunnen afblazen. Een eenvoudige speelhoek waar ze kunnen spelen en kleuren is al een aanwinst. Nog beter is een restaurant met een Kids Zone, waar computerspellen, klimapparatuur en live entertainment verzameld zijn.

Heeft het restaurant van jullie keuze dit allemaal niet? Neem dan zelf een tas met speelgoed, kleurpotloden en ander vermaak mee. Ook een tablet met kinderfilmpjes zou niet taboe moeten zijn.

Aggregate