Pages Navigation Menu

Het Plenkske - over restaurants en lekker eten

Digitale menukaarten

Digitale menukaarten

Steeds meer restaurants maken gebruik van een digitale en interactieve menukaart waarmee de bezoeker op afstand kan bestellen. Vaak komt dat er op neer dat elke tafel een iPad of een andere mobiele tablet uitgedeeld krijgt. Heel vaak zijn deze digitale menukaarten vormgegeven volgens een gebruiksvriendelijk standaard sjabloon. Bij binnenkomst worden ze aan de klant gepresenteerd door een medewerker welke de bediening ervan uitlegt.

Hoe werkt een digitale menukaart?

De klant kan op zijn tablet, mits niet al te beschonken, snel heen en weer klikken tussen de verschillende submenu’s en gerechten. Elk submenu bevat een categorie gerechten, zoals voorafjes, hoofdgerechten, bijgerechten, alcoholische dranken, frisdranken en toetjes. Binnen al deze categorieën kan elk product aangeklikt en besteld worden. De uitgebreide layout geeft het restaurant bovendien de kans om veel belangrijke en interessante details over het product vermelden. Zoals allergie-informatie, of het gerecht geschikt is voor vegetariërs en veganisten,de (meer)prijs enzovoort. Elk van deze speciale gerechtenpagina’s kan bovendien een stukje achtergrondinformatie bevatten, bijvoorbeeld over de ambachtelijke bereiding en herkomst van het product. Dat kan de lezer lekker maken en zorgen dat die enthousiast wordt over het product in kwestie. Voor restaurants waar onbeperkt gegeten kan worden kunnen deze elektronische menukaarten bovendien ook nog voorzien worden van een timer. Hiermee kan de klant bijvoorbeeld elk kwartier een nieuw gerechtje bestellen.

Hogere productiviteit met digitale menukaarten

Digitale menukaarten hebben een flinke investering nodig om een heel restaurant er mee uit te rusten. Daarna betalen ze zichzelf langzaam maar zeker terug, omdat ze voor een efficiëntere bedrijfsvoering zorgen. Elke nieuwe bestelling van de klant wordt direct doorgezet naar de keuken, waardoor het bedienend personeel alleen maar hoeft te serveren, en niet rond hoeft te lopen om bestellingen op te nemen. Zo wordt de workflow van een all-you-can-eat restaurant slimmer, productiever en meer bijzonder. De menukaart vervangt het personeel overigens niet. Veel restaurants die de tablets gebruiken ervaren juist dat hun personeel betere service kan leveren, en meer tijd heeft voor een praatje met en persoonlijke aandacht voor de gasten.

Leveranciers van digitale menukaarten

De bekendste leverancier van deze kaarten is Vision Multimedia. Zij leveren zowel de tablets als de software voor de menu’s aan de horeca. Deze menukaarten zijn in het Nederlands leverbaar en kunnen zelfs voorzien worden van een PIN-module, waarmee de klant via de tablet kan afrekenen.

Aggregate